måndag 30 november 2015

Klimatfiaskot i Paris!!!

Idag startar klimatmötet i Paris som tänker sig att "rädda" världen. Man tänker tydligen bestämma att planetens temperatur inte skall få öka mer än 2 gr för då inträffar all världens hemskheter. Polarisarna smälter, stormarna ökar, havsnivån höjs med flera meter etc etc. För att "motverka" detta kommer jordens länder att besluta om en rad oerhört kostsamma åtgärder, kostsamma för vanliga människor, inte de som beslutar om åtgärderna, och resultatet kommer inte att motverka en eventuell global uppvärmning. Eventuell säger jag eftersom det finns så många andra förklaringar till uppvärmningar och dess motsats.
Och vad beträffar kostnaderna så kommer säkert Sverige att stå i första ledet för att betala för dessa åtgärder.
Men, vi får inte glömma att planeten har haft inlandsisar i många olika omgångar de senaste 100 000 åren. Det vill säga klimatet har blivit kallare och varmare i cykler och detta har skett utan att människan, de få som fanns för 10 000-tals år sedan, har eldat med fossila bränslen eller kört bensinslukande stadsjeepar etc etc.
Hur i herrans namn kunde planetens temperatur varieras i så stor utsträckning att inlandsisar på kanske 2 000 meter bildas och smälta utan människans påverkan????
Därför bästa politiker, ha lite is (ha ha) i magen.
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E