lördag 12 september 2015

Ansvarslösa flyktingar i Medelhavet...

Hur i herrans namn kan en pappa med flera barn och kanske gravid hustru föreslå att man skall klättra ner i en ranglig gummibåt tillsammans med kanske upp till 100 andra personer och ge sig ut på Medelhavet fullt medveten om att varken hustrun eller barnen kan simma.
Ansvarslöst, hänsynslöst och kriminellt handlande som absolut är straffbart enligt min mening.
Pappa till Aylan påstås ha handlat på det här sättet enligt andra deltagare på gummibåten. Han hade dessutom varit den som körde båten i alldeles för hög fart.
Låt en oberoende åklagare titta närmare på det här fallet.
Många är så väldigt angelägna om att hjälpa, stödja etc etc, men papporna då, för det är dom som i de flesta fallen bestämmer i muslimska familjer, papporna beslutar över familjens liv o död. Bedrövligt må jag säga.
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

onsdag 9 september 2015

Invandringspolitiken igen, igen.....

I morgon, torsdagskväll, skall partiledarna sätta sig ner och diskutera den aktuella situationen med flyktingarna som är på väg i hela Europa, en del på väg hit bl a. Alla partiledarna är dock inte inbjudna, inte ledaren för Sverigedemokraterna!!!!
Detta kommer med största sannolikhet att innebära ytterligare röster till SD.
De andra partierna är fortsatt "dumma i huvudet", fattar man inte att deras agerande är kontraproduktivt sett i ljuset av att man anser SD vara ett främlingsfientligt och rasistiskt parti som skall bekämpas med alla medel, och så gör man precis tvärt emot???
På tal om partiers historia: det är ganska intressant att läsa om de andra partiernas mörka historia, S med baltutlämningen, C med en riksdagsman som var nazist t ex.
Ännu har jag inte hört ett enda ljud från någon enda politiker uttala den korta meningen: VI MSTE SÄTTA STOPP FÖR KRIGEN I SYRIEN.
Inte FN, inte EU, inte den svenska regeringen, inga medier har kommit på den enkla o simpla sanningen: Krigen föder flyktingar!
Bara en person, förutom jag själv och de närmaste anhöriga till mig, har denna åsikt nämligen en man, själv invandrad från ett sydligt land som i radioprogrammet Ring P1 uttalade orden, sätt stopp för krigen i Syrien.
Varför denna märkliga inställning?
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

Sociala medier, detta eviga tjat......

Detta eviga tjat om sociala medier och alla hänvisningar till detta elände av journalister och andra som utger sig att vara initierade i alla möjliga och omöjliga sammanhang och ämnen.
Sociala medier är inget annat än ett forum för människor som på detta enkla sätt ventilerar sina sjuka tankar och idéer om allt möjligt här i världen.
Precis som jag nu också gör med den här bloggen. Skillnaden är hur man uttrycker sig och med vilken finess och artighet man framställer det man har åsikter om.
Att hänvisa till sociala medier helt utan urskillning är att göra det lätt för sig själv.
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

Flyktingarna från Syrien t ex....

Varför flyr man inte till Saudiarabien? Där har man ju samma språk ungefär, samma religion, samma kultur och närmare hem när kriget är slut.
Dessutom behöver man inte riskera livet i rangliga båtar på Medelhavet.
Synpunkt?
Hälsningar
Sten E

söndag 6 september 2015

Svenska språket utarmas i en rasande fart.

Tänk så svårt det är att skilja på vart och var!
Vart betyder riktning och var betyder belägenhet!
Så enkelt är det, men i väldigt många sammanhang så används vart på samma sätt som var, t ex säger ofta okunniga personer "vart bor du?" i stället för "var bor du" som det egentligen skall vara.
Det är väldigt störande. Speciellt som erkänt duktiga tidningsmänniskor godkänner detta i sina tidningar eller på nätupplagorna.
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E