lördag 13 september 2014

Valrörelsens sista skälvande timmar....

...då visar partierna sina allra fulaste trynen, ingen är bättre än den andre!
Alla tjyvknep som går att uppbringa skall användas. Den värsta är nog Annie Lööf men också Jan Björklund drar sig inte för att bete sig otrevligt, milt sagt.
Media drar sina strån till stacken, en sedan länge planerad attack mot SD kulminerar nu, men det hjälper inte, SD:s sympatisörer står fast vid sitt parti och hela grejen ser mest ut som ett sandlådekrig på en förskola. Beklämmande minst sagt.
I morgon är det valdagen och då kommer sanningen fram vilka politiker som har svenska folkets förtroende.
Det är faktiskt omöjligt att sia om utgången, väldigt ovisst in i det sista får man förmoda.
Men alla dessa opinionsundersökningar som dagligen sköljer över oss är faktiskt inte av godo, ej heller alla kommentarer efter debatter eller för den delen, alla "uppsnack" före debatterna, för tankarna till landskamper i fotboll t ex.
Faktiskt något att fundera på inför kommande val, vad skall man göra åt detta? Hur kan man begränsa de olika kampanjerna, tokigheterna, framförallt inom media för att det för gemene man skall kunna bli ett val utifrån den enskildes egen uppfattning om vilken politik är bäst för mig och min familj.
Sen kan man fundera över om man inte skall kunna hitta ett system där den enskildes röst kan delas upp i t ex 8 delar, dvs lika många delar som antalet partier i Riksdagen. Det skulle kunna bli så att man lägger 2/8-delar på ett parti, 4/8 delar på ett annat osv osv. Det är nämligen som så att alla partier har i sina program alltid något som man tycker är bra, men också annat som man inte anser vara förenligt med den egna uppfattningen.
Jag vet inte om nåt sånt skulle kunna fungera, men kanske idé att pröva?
Kommentar tack!
Hälsningar
Sten E
PS. Just startar återigen en onödig debatt mellan Reinfeldt och Löfvén, alla vet var man står och ingen är intresserad av pajkastning, men vad kan man som enskild tittare göra? Hoppa över debatten! Ds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar