torsdag 28 maj 2009

Familjen Wedin igen.........

Det tar aldrig slut, girigheten och dribblandet med pensionsavgångar, ersättningar för nya uppdrag, nya pensioner etc i all oändlighet. Vanliga människor tror politiker, fackliga företrädare och andra s k höjdare om gott, helt instinktivt, vi har det alltså i ryggmärgen. Vi vill tro våra företrädare om gott, att man har ett genuint intresse att göra ett bra jobb för sina medlemmar, medborgare, men innerst inne så är dom inte bättre än andra girigbukar som , om det finns möjlighet, skor sig på medborgarnas/medlemmarnas bekostnad. Inga skrupler här inte. Går det så går det. Blir dom avslöjade så kan dom ju alltid göra en pudel, be om ursäkt, klappa varandra på ryggen och gå vidare. Folk glömmer ju så fort.

Nåväl, ett litet räkneexempel:

EU-delegaterna som nu åker land o rike runt och ber om våra röster kommer att tjäna
ca 175 000 kronor/månad i lön o kostnadsersättning/resebidrag. Ungefär, om man får tro uppgifterna i pressen. På 1 år blir det 2,1 milj kronor och på 5 år, som är mandatperioden, blir det 10,5 milj kronor. Och det mesta är troligen skattefritt.

Tacka fan för att man ber om vår röst för ett sådant jobb. det värsta är att ingen vet egenligen vad man gör för oss där nere och vad vi får för nytta av just den eller den delegaten.

Men jämför med en vanlig pensionär här hemma som har en pension på ca 8 - 10 tusen per månad, före skatt.

EU-delegaten behöver jobba inte ens 2 dagar för att få ihopa samma summa. Tala om rättvisa??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar