fredag 7 oktober 2016

Ericssons nedläggning i Sverige!

När närmare 1000 anställda får besked från arbetsgivaren att ni behövs inte längre här på fabriken därför att vi tänker flytta produktionen till ett annat land så blir det naturligtvis kaos hos dessa människor som förmodligen har ägnat större delen av sitt liv till företaget, i det här fallet Ericsson, och som nu känner marken rämna under sina fötter.
Ekonomin är nummer 1, vad händer med mitt huslån, hur skall det gå nu när våra barn skall ta examen? Kommer vi att kunna åka på semester till sommaren? Tusen frågor om o om igen som människor ältar med sig själva och sin anhöriga.
Men, cheferna då, eller ledningen, eller aktieägarna? Hur oroliga är dom?
Dom går in i en annan fas, dom väntar på sina avgångsvederlag och/eller pensioner och det rör sig i de flesta fallen om mångmiljonbelopp, där råder inget kaos!
Därför har jag ett förslag:
Staten stiftar en lag som tvingar företag att varje år avsätta en viss procent av vinsten till en fond, kalla den avgångsfond, som skall utfalla till alla anställda i förhållande till hur länge man varit anställd inom företaget, om företaget lägger ner sin tillverkning och friställer sin personal.
Det betyder att alla anställda inte behöver hamna i kaos och panik utan kan i stället i lugn o ro planera för fortsättningen av sitt liv och söka nya arbeten i den takt som passar vederbörande.
Ordning o reda helt enkelt!
Den lagen anser jag att man skall klubba genom i riksdagen.
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar