söndag 19 oktober 2014

Ubåtskränkningen....

Språket som används är minst sagt kryptiskt. man talar om främmande undervattensverksamhet som naturligtvis måste betyda ubåt, det finns väl ingen annan rimlig förklaring. Inga människor promenerar väl omkring på sjöbotten i flera dagar, eller? Minkar, sälar och andra sjöodjur är väl heller inte troliga men framför allt inte så roliga o spännande att rapportera om i media. Varför försöker man lura i allmänheten löjligheter, och media går på det också.
Det senaste märkliga språkbruket var en militär sagesperson som beskrev aktionen som spaning efter verksamhet i "vattenvolymen". hur djävla dumma tror dessa medaljprydda allvarliga herrar med titlar som kommendör etc att vi är?
Tala klarspråk! Vi jagar en ubåt som vi tror finns i vattnet utanför den eller den platsen.
Nu har det framkommit att det skulle kunna vara en skadad ubåt och då anser jag att hela historien kommer i ett nytt och kanske förklarligt läge.
En skadad ubåt kan ha svårt för att navigera och kan därför ha kommit in på svenskt vatten, alltså inget medvetet intrång och alltså en helt onödig svensk uppvisning i löjligheter!!!
Dessutom, det hör till vanligt vett stater emellan och framför allt på sjön att man hjälper varandra när någon hamnat i sjönöd.
Gör Sverige det?
Det finns som alltid skäl att dämpa ner sina domedagsprofetior och invänta klara fakta, men då säljer man inte så många tidningar.
Synpunkter?
Hälsningar
Sten E

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar