fredag 28 februari 2014

Ukraina / Ryssland / EU

EU leker med elden. Man har inte förstått att Ukraina är juvelen i det ryska pärlbandet. Eu försöker spela "Allan" och erbjuda både det ena o det andra. Detta retar naturligtvis Putin. Men EU är så upptagna av sin egen storhet att man tror att man kan göra vad som helst.
EU vill tydligen att Ukraina skall vara med i unionen, men vill vi vanliga medborgare det? Ett land som nästan befinner sig i ett inbördeskrig och dessutom i en våldsam konflikt med Ryssland. varför vill EU att det landet skall vara med? Förmodligen av prestigeskäl, man tror att den lilla klick av demonstranter, ca 100 000 av landets 39 - 40 miljoner talar för hela populationen.
Det var samma fel som västvärlden gjorde beträffande Egypten, Libyen och Tunisien. Har det blivit bättre där? Nä, ett rent helvete för 90 % av befolkningen. Och de som startade eländena i dessa länder, vad har hänt med dom?
Syrien är ett annat katastrofland, kriget har pågått i mer än 3 år, 2:a världskriget var undanstökat på 5 år!!!
Varför reagerar inte det s k världssamfundet på slakten i Syrien? Troligen därför att det inte finns nån olja av betydande mängd för att väcka intresse hos USA o EU. Man kallar till s k fredskonferens i Geneve och så sitter man i olika rum och pratar med varandra via förhandlare???
Vad är detta?
Representanterna för de stridande parterna är säkert skyldiga till massmord och annat elände och skulle omedelbart gripas och föras till Den internationella brottsmålsdomstolen i Haag och hållas inlåsta där tills dom kommit på andra tankar eller åtalats och dömts för det som dom gjort i Syrien mot vanliga hederliga och hårt arbetande medborgare i det landet.
Världen är upp o nervänd!
Synpunkter?
Välkommen!
Sten E

1 kommentar:

  1. Hej Sten. Håller med dig att det mesta är upp och ner. Ser idagatt, i den så kallade rysslandskrisens spår, så står nu alla politiska partier i Sverige på tå vad gäller gotland. Förstår inte att folk kan vara så naiva att tro att vi skulle kunna stoppa ett eventuellt angrepp från ryssland med att befolka gotland med militärer. Ett par tre duktiga datahackers i ryssland eller någon annan stans slår ju ut hela vårt försvar på mindre än trettio sekunder. Att Björklund så klart får vatten på kvarnen är förståeligt. Vad ser gäller Ukraina i EU så undrar jag, heter det inte Europeiska Unionen? Det känns lika konstigt som att Israel är med i Eurovisionsslagern och med dom en del andra länder som man undrar över.
    Göran

    SvaraRadera