söndag 16 september 2012

Etiopienjournalisterna igen....

Kan inte låta bli att skriva lite mer om detta elände....
Alltså, för det första så gjorde man en olaglighet när man kontaktade en gerillagrupp för att få hjälp att ta sig in i landet.
För det andra så kunde man inte avhålla sig från att be tusen gånger om ursäkt för sitt intrång på en suverän stats territorium.
Detta var vad man hade blivit informerad om skulle behövas för att inte beröva den suveräna statens anseende, dvs att allt skulle ske på det landets villkor. Svenska staten stod också som garant för att detta var ärligt menat och att man därmed kunde förvänta sig att liknande händelser skulle kunna behandlas efter samma mall.
Då benådades dessa, i vissas ögon kriminella personer.
Inom 24 timmar skvar man också ute ur landet, flög till hemlig ort. Varför är väl oklart och bör utredas i grunden.
När man sen kommer hem till Sverige så händer följande bl a :
Man tar tillbaka allt som sagt i samband med nådeansökan!!!!
Är detta journalistiskt etiskt o moraliskt???
Krukor brukar man beteckna andra personer som beter sig på detta sättet.
Dessutom sätter dom Svenska staten i ett pinsamt läge. Hur skall Sverige i fortsättningen kunna få tilltro till utfästelser i liknande fall, t ex den där märklige personen som sitter i fängels i Eritrea.
Jag föreslår att Persson/Schibbye omgående anmäler sig till Arbetsförmedlingen alternativt börjar om Journalisthögskolan och nogrannt läser avsnittet om etik o moral.
Det blev kanske lite mycket om detta , men kontentan är att det är inte alltid i verkligheten så som det ser ut vid första påseendet.
Hälsningar till Göran i Eslöv....
Sten E