torsdag 30 september 2010

Alkolås igen...

Extra nykterhetskontroll har tydligen skett i stora delar av landet idag. Själv har jag kört ca 40 mil idag på alla möjliga sorters vägar, allt från storstadstrafik till intensiv motorvägstrafik i västsverige. Jag har inte sett en enda kontroll!!!
Emellertid är detta ett oerhört resursslöseri, att använda högt utbildade poliser vars uppgift bl a är att förhindra brott, till att stå vid s k kontrollplatser och låta bilförare BLÅSA i en apparat. det finns ju ALKOLÅS. Varför utnyttjas inte detta hjälpmedel? Då kunde poliserna syssla med annat i stället, t ex visa sig ute på vägarna och på så sätt få bilisterna att dra ner på farten. Farten dödar, och med lägre fart skulle många allvarliga olyckor kunna förhindras eller bli mindre kännbara för de som drabbas.
Eller så kunde dom gå runt bland kommunpamparna i Göteborg och kolla hederligheten hos dom, eller varför inte ta en sväng inom på Handelskammarens kontor i Göteborg och kolla hur det är med jävigheten bland deras jurister. Där skulle dom få fullt upp och dessutom är det varmt o skönt inomhus till skillnad från kalla o dragiga vägkanter utomhus.
Synpunkt eller vill du veta mer? maila till mig s får du svar: skonaren.ab@telia.com
Sten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar